Suntem un consortium format din Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului - ICPA Bucuresti si Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - USAMV Bucuresti acreditati de catre Ministerul Apelor si Padurilor Prin Unitatea de Management al Proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" de a efectua Servicii de consultanta pentru actualizarea/revizuirea "Codului de bune practici agricole pentru protectia apelor împotriva poluarii cu nitrati din surse agricole si a Programului de protectie a apelor împotriva poluarii cu nitrati din surse agricole"

 • Ministerul Apelor și Pădurilor împreună cu Consultantul selectat - Asocierea dintre Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului – ICPA București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – USAMV București lansează spre consultare proiectele de Cod de Bune Practici Agricole (CBPA) și de Program de Acțiune pentru Protecția Apelor Împotriva Poluării cu Nitrați din Surse Agricole (PA).
  Persoanele interesate (fermieri sau reprezentanți ai organizațiilor de fermieri, institute de cercetare, organizații non-guvernamentale etc. ) pot trimite observații și propuneri la adresele de email office@icpa.ro și nitrați@map.gov.ro până la data de 31 octombrie 2019. Documentul CPBA poate fi consultat AICI iar documentul PA poate fi consultat AICI.
  Opiniile d-voastra legate de aceaste documente pot fi mentionate online si pe Forumul site-ului.
 • Pe 15 Februarie 2019 am primit de la Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV un document rezultat in urma consultării membrilor UNCSV referitor la "Codul de bune practici agricole pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi". Continutul acestui document poate fi văzut aici.
 • Pe 13 Februarie 2019 am primit de la de la Smithfield Romania S.R.L. o propunere de revizuire a catorva prevederi ale "Codului de bune practici agricole pentru protectia apelor împotriva poluarii cu nitrati din surse agricole" din perspectiva practica. Vedeti aici continutul propunerii.
 • In data de 11 februarie 2019 a avut loc întâlnirea dintre reprezentanti ai membrilor Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România (APPR) şi membri ai consorţiului care lucrează la actualizarea / revizuirea Codului de Bune Practici Agricole pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole (CBPA). Detalii gasiti aici .
 • In data de 23 ianuarie 2019 a avut loc întâlnirea dintre Consiliul Director al membrilor Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) şi membri ai consorţiului care lucrează la actualizarea / revizuirea Codului de Bune Practici Agricole pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole (CBPA). Detalii gasiti aici .
 • Observatiile d-voastra privind Revizuirea CBPA 2015 pot fi adaugate online pe Forumul acestui site.
 • Adresa privind observatiile de revizuire a "Codului de bune practici agricole pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole (CBPA)" şi a "Programului de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi(PA)", trimisa de catre INCDPAPM-ICPA catre toate comunitatile interesate, poate fi descarcata de aici.